recipe for the divine chocolate peanut butter cream cake

 
Finally. Here it is! The recipe to the peanut butter chocolate cream cake! I'm sorry it took so long to post it, but hey, better late than never!
 
långpannebotten
6 st ägg
6 dl strösocker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
0.5 dl kokos
 

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig.

3. Smält smör i en kastrull.

4. Drag av från värmen och tillsätt bitar av choklad.

5. Rör på svag värme tills chokladen har smält.

6. Blanda chokladsmeten i äggsmeten.

7. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel.

8. Sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott.

9. Smörj och ströa kokos i en långpanna.

10. Häll i smeten.

11. Baka i ugnen ca 30-35 minuter. Prova med en sticka för att se när kakan är klar. Den ska bli fast men ändå fortfarande lite kladdig. 

12. Låt svalna och ställ i kylen några timmar. Kakan är lättare att dela när den är fast och kall.

 

peanutbutter cream
3 dl jordnötssmör
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
 
1. Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev.

2. Vispa grädden och vänd in i smeten.

3. Ta fram kakbottnen och dela i fem lika stora kvadrater. Man får fixa och trixa lite med den femte biten för det kommer inte gå jämt ut.

4. Bred på jordnötssmörskrämen mellan tårtbottnarna.

 

mörk chokladkolasås
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör
 
1. Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull.

2. Låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladsås.

3. Låt svalna.

 

ljus chokladfrosting
100 g mörk choklad 70%
125 g mjölkchoklad, tex Marabou
1.35 dl vispgrädde
1 msk glykossirap eller vit sirap
175 g rumstempererat smör
 
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

2. Koka upp grädde och sirap i en kastrull.

3. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter.

4. Rör till en jämn chokladsmet.

5. Låt svalna.

6. Vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten.

7. Smeten ska bli helt slät.

8. Häll ljus chokladfrosting över tårtan och ställ in i kyl ca 30 minuter.

9. Tag ut och häll över chokladkolasåsen.

10. Toppa med jordnötter.

 

As I said in the previous post, the recipes will from now on be in Swedish. But (!), if anyone wants to have it in English I am will happily translate and convert it for you!

 

Enjoy your baking!

 

 

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0