recipe for the divine chocolate peanut butter cream cake
6 dl strösocker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
0.5 dl kokos
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig.
3. Smält smör i en kastrull.
4. Drag av från värmen och tillsätt bitar av choklad.
5. Rör på svag värme tills chokladen har smält.
6. Blanda chokladsmeten i äggsmeten.
7. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel.
8. Sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott.
9. Smörj och ströa kokos i en långpanna.
10. Häll i smeten.
11. Baka i ugnen ca 30-35 minuter. Prova med en sticka för att se när kakan är klar. Den ska bli fast men ändå fortfarande lite kladdig.
12. Låt svalna och ställ i kylen några timmar. Kakan är lättare att dela när den är fast och kall.
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2. Vispa grädden och vänd in i smeten.
3. Ta fram kakbottnen och dela i fem lika stora kvadrater. Man får fixa och trixa lite med den femte biten för det kommer inte gå jämt ut.
4. Bred på jordnötssmörskrämen mellan tårtbottnarna.
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör
2. Låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladsås.
3. Låt svalna.
ljus chokladfrosting
125 g mjölkchoklad, tex Marabou
1.35 dl vispgrädde
1 msk glykossirap eller vit sirap
175 g rumstempererat smör
2. Koka upp grädde och sirap i en kastrull.
3. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter.
4. Rör till en jämn chokladsmet.
5. Låt svalna.
6. Vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten.
7. Smeten ska bli helt slät.
8. Häll ljus chokladfrosting över tårtan och ställ in i kyl ca 30 minuter.
9. Tag ut och häll över chokladkolasåsen.
10. Toppa med jordnötter.
As I said in the previous post, the recipes will from now on be in Swedish. But (!), if anyone wants to have it in English I am will happily translate and convert it for you!
Enjoy your baking!