citronaktigt filmjölksbröd med aprikoser
Här är receptet till ett filmjölksbröd jag gjorde här om dagen! Blandade i lite citron och ingefära och det blev supergott! Det är jätteenkelt och går ändå ganska snabbt - testa! :)
FILMJÖLKSBRÖD
3 dl dinkelfullkornsmjöl
3 dl dinkelmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
1,5 dl fiberhavregryn
2 tsk kanel
1,5 tsk ingefära
rivet skal från en citron
1. Sätt ugnen på 175 grader.
3 dl dinkelfullkornsmjöl
3 dl dinkelmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
1,5 dl fiberhavregryn
2 tsk kanel
1,5 tsk ingefära
rivet skal från en citron
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl.
3. Hacka aprikoserna. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen.
4. Strö på lite fiberhavregryn och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.
Kommentarer
Postat av: Alice
Du är så himla duktig Julia, blir sjukt inspirerad av alla recept och bilder! Mysigaste bloggen!
Svar:
None None
Postat av: mormor Ingalill
Det här receptet ska jag absolut pröva.
Svar:
None None
Postat av: Miriam
Åh, filmjölksbröd är så gott! Och enkelt! Jag gjorde ett igår, det tog ca 35 min. Men du Julia, det skulle va så trevligt att få se lite fina bilder med din Kitchen Aid! :)
Svar:
None None
Postat av: Mamsen
Måste prova, ser såå gott ut!
Svar:
None None
Postat av: Ellinor
Det både ser ut- och låter jättegott! Filmjölksbröd är så smidigt och framför allt gott att baka :)
Kram
Svar:
None None
Trackback