luscious lime cheesecake
LUSCIOUS LIME CHEESECAKE
kexbotten
300 g digestivekex
150 g smör
fyllning
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
5 färska limefrukter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck sedan ut till en botten i en kakform med löstagbar kant.
3. Förgrädda botten i mitten av ugnen cirka 10 minuter och låt den svalna.
4. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5. Rör ner strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. (Vispa inte! Rör ner med en slickepott så att inte fluffigheten försvinner.)
6. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
7. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner den varma chokladen i smeten.
8. Tillsätt rivet skal av 5 limefrukter och saft från 2 i smeten.
9. Häll smeten över kexbotten.
10. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie när den blivit gyllene (om det är lång gräddningstid kvar), så att den inte blir för mörk. Var försiktig så att folien inte fastnar i kakan.
12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Kommentarer
Trackback