mediterranean spinach pie

 
My cousin and his wife recommended this pie to me a few days ago. So, yesterday I made it and it really was so good! I made two of them at the same time so there were a looot of leftovers, but oh well, now I'll have lunchboxes for the next year or so.. . . . . .... .... Perfect! However, here's the recipe! 
 
The recipes will from now on be in Swedish, because I feel like it is confusing with the English combined with the Swedish measurements. But, if anyone is interested in the recipes in English, I will be more than happy to translate and convert the recipes for you!
pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
 
1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
2. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
4. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min.

fyllning
250 g bladspenat
2 hackade vitlöksklyftor
smör
½ tsk salt
 1 tsk vitpeppar
100 g fetaost
250 g Keso cottage cheese
1 dl matlagningsgrädde
3 ägg
körbärstomater

Sätt ugnen på 200°.

1. Rensa och skölj spenaten.
2. Fräs löken i smör.
3. Lägg i spenaten och låt den fräsa med.
4. Tillsätt salt, peppar och spiskummin.

5. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

6. Bryt osten i bitar.
7. Blanda ost, cottage cheese, grädde och ägg.
8. Rör ner spenat i äggsmeten och häll blandningen i pajskalet.
9. Dekorera med körsbärstomatshalvor.

10. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
 
 Bon appetit!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0