kryddig linssoppa




Min nya favoriträtt. Det är så fruktansvärt gott! Kanelen och curryn gifter sig så otroligt bra tillsammans, så som piffiga kockar och bagare brukar säga, det blir delikat verkligen. Man behöver inte alls följa receptet slaviskt, kom ihåg det. Har man inte röda linser kan man ta gröna linser istället, men tänk på att koka de längre då! Byt ut fänkål mot morötter eller ta en röd paprika istället för gul. Strunta i kanelen om du inte tycker om den, eller tillsätt lite grädde för att få en lite krämigare soppa! Man kan verkligen blanda lite som man vill, en sjukt varierad soppa, man tar vad man känner för eller vad man bara har hemma!

KRYDDIG LINSSOPPA MED FÄRSKA CHAMPINJONER OCH HALLOUMI
1 dl röda linser
1 tärnad stor tomat
1 tärnad gul paprika
1/2 tärnad fänkål
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk smör
1 tsk kanel
1 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljong
6 dl vatten
salt & peppar
3 tärnade färska champinjoner
en bit halloumi i tärningar

1. Lägg linserna i kallt vatten i 10 min.
2. Fräs tomat, paprika, fänkål, kryddor, vitlök och buljongtärning i smör i några minuter.
3. Sila linserna och tillsätt de i grytan.
4. Häll på vattnet och låt koka upp.
5. Låt sjuda i 10 min.
6. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
7. Fräs champinjoner och halloumi i smör tills de fått färg. Servera direkt med soppan!

Kommentarer
Postat av: Stina

wow! svensk mat, saknar redan!

2012-02-22 @ 04:25:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0